Inloggen
“Geweldig!! Niet gedacht dat dit zou lukken! Ik wilde daten, gezellig uitgaan, maar ik heb echte liefde gevonden.

Bedankt 50PlusMatch, toch dankzij jullie, geen idee hoe ik hem anders zou zijn tegengekomen....!”

Vrouw, 58 jaar

50 plus daten: ben je er klaar voor om je leven te delen?

Ben je door welke reden dan ook alleen komen te staan na je vijftigste? En vind je het moeilijk om contact te maken met nieuwe mensen? Of je nu een nieuwe relatie wilt of gewoon een maatje zoekt om leuke dingen mee te doen, ook na je 50e hoef je niet eenzaam te zijn. 50 plus daten voor 50 plussers is tegenwoordig heel normaal. Datingsites 50 plus zoals dating-50.com helpen je om die vriendschap of liefde te vinden die jouw leven compleet maakt.

Ben je er klaar voor om jouw soulmate te vinden? Het leven ligt nog voor je open. Ook op oudere leeftijd kun je verleiden, nieuwe avonturen beleven en plannen maken. Het is mogelijk om weer gelukkig te zijn in een relatie. Steeds meer 50-plussers kiezen ervoor om opnieuw naar liefde te zoeken na een scheiding of jaren alleen te zijn geweest. Want 50 plus zijn (of 55 plus, of 60 plus, of…) betekent niet dat eenzaamheid vanzelfsprekend is. Wist je dat steeds meer mensen ouder dan 50 dating sites bezoeken?

Dat is de reden waarom we bij dating-50 constant werken aan het faciliteren van een vertrouwde omgeving waarin je echte relaties kunt opbouwen met gelijkgestemde mensen. Dagelijks komen er succesverhalen bij waaruit blijkt dat het mogelijk is om de juiste persoon te ontmoeten om een nieuw leven mee te beginnen.

Hoe werkt vijftigplusdating?

Nieuwe mannen of vrouwen ontmoeten is voor veel ouderen niet eenvoudig. Als gevolg hiervan gaan ze geloven dat liefde niet meer voor hen is. Wij begrijpen dat juist een omgeving die gewijd is aan ontmoeten, zoals datingsites 50 plus, hierbij kunnen helpen. Door je te registreren op onze website zul je zien dat er in feite duizenden alleenstaande 50 plussers zijn die ook op zoek zijn naar een serieuze relatie of een warme vriendschap zeoken. Lid worden van dating-50 kost maar een paar minuten van je tijd en onze 50+ dating site is gratis. Voer basisinformatie in zoals je leeftijd, geslacht, locatie en waarnaar je op zoek bent. Je hebt de mogelijkheid om te vermelden of je een romantische relatie of een vriendschap wilt, of beide. Vergeet niet om een persoonlijke contact advertentie te schrijven om een beetje van je persoonlijkheid te onthullen. En je kunt ook een foto toevoegen om je profiel aan te vullen.

Zoals we weten, kan het overweldigend zijn om terug te gaan naar dating 50+. Lees daarom de succesverhalen en het blog met heel diverse verhalen van mensen die je voor gingen. Hun ervaringen geven je niet alleen een aantal tools om je te helpen je perfecte vijftig plus match te vinden op een 50 plus datingsite voor ouderen, maar ze zullen je ook helpen om een succesvolle date te vinden. Of je nu denkt ‘ik wil een vriendin of vriend’, of ‘ik zoek een maatje’, probeer het online.

Hoe vind je liefde op een 50 plus datingsite?

Je hebt jezelf door de jaren heen beter leren kennen, zowel mentaal als fysiek. Je kunt nu met vertrouwen aangeven wat je echt verlangt, en die volwassenheid is een van je beste troeven om een gezonde en gelukkige relatie op te bouwen. Laat je vooral niet door je kleinkinderen wijsmaken dat een ‘opa- of omadate’ echt niet kan! Als 50plusser ben je nog jong genoeg voor nieuwe contacten en belevenissen.

Het profiel van iemand toont natuurlijk maar slechts een fractie van zijn ware persoonlijkheid, dus een open geest is essentieel om weer liefde te vinden tijdens het 50plus dating. Wij wensen je vooral heel veel plezier toe in het contact maken met verschillende leden. Je zult verrast zijn te ontdekken met wie je het beste kunt opschieten! Chat niet te lang in chat rooms en aarzel ook niet om meerdere mensen te ontmoeten. Zie het als één grote ontdekkingsreis. Je weet vaak na één date al of je in de persoon tegenover je de ware 50+ match hebt gevonden.

Man zoekt vrouw/vrouw zoekt man

De tijd van de traditionele contactadvertentie ligt al een hele tijd achter ons. Een nieuwe partner of vriend zoeken op een dating 50 plus site is tegenwoordig heel normaal.

Er zijn genoeg mensen van 50 plus die online nieuw geluk zoeken. De tijd dat online dating 50+ gelijk stond aan ‘maar een ding willen’ is al lang voorbij. Veel mannen en vrouwen willen gewoon iemand in hun leven die ze kunnen liefhebben en koesteren. Dus wees niet bang om de stap te zetten. En als je je dan echt hebt aangemeld, en die eerste echte date misschien al wel gepland staat, helpen de volgende tips je om goed beslagen ten ijs te komen.

Date 50 of 60 plus: wees geduldig

De kans dat je direct de liefde van je leven vindt is natuurlijk klein. Geduld is ook in dit geval een schone zaak. Ga gesprekken aan met meerdere personen waar je een klik mee voelt en spreek gewoon eens af voor een kop koffie. Uiteindelijk vind je iemand waarmee je meer tijd wil doorbrengen en wie weet leidt het tot iets heel moois.

Werk aan je verschijning

Je zult ongetwijfeld nerveus zijn voor vijftig plus dating, dit is niet meer dan normaal! Je kunt er in ieder geval voor zorgen dat je qua uiterlijk geen reden tot zorgen hebt. Je trekt eerder de aandacht als je goed verzorgd bent en, laten we eerlijk zijn, als je je goed voelt ben je zelfverzekerder. Leeftijd is immers maar een getal. Zit je lekker in je vel dan is dat altijd aantrekkelijk, voor zowel mannen als vrouwen.

Blijf jezelf

Je bent te volwassen om te proberen iedereen te imponeren. Je wilt hier geen populariteitswedstrijd winnen; je wilt gewoon iemand aantrekken met dezelfde waarden en een persoonlijkheid die aansluit bij de jouwe. Doe je daarom ook niet anders voor dan hoe je bent. Waar geniet je van? Hoe breng je je dagen door? Je wilt iemand ontmoeten met dezelfde interesses. Eerlijkheid is de sleutel tot het succesvol vinden van de juiste persoon wanneer je op latere leeftijd de stap neemt naar 50plus dating.

Laat het verleden rusten

Hoewel het altijd verstandig is om van je fouten te leren en als persoon te groeien, hoef je geen bagage uit je vorige relatie naar je nieuwe date te slepen. Vergelijk niet elke persoon met je ex of begin niet elke date door alle manieren te bespreken waarop iemand anders je tekort heeft gedaan. Probeer in plaats daarvan je negatieve gevoelens over het verleden los te laten en focus op de toekomst. Je krijgt een nieuwe kans op de liefde van je leven. Je wilt hem of haar niet wegjagen door teveel aan iemand anders te hangen.

Wees niet te kieskeurig

Dit is best en lastige. Zeker als je in het verleden al een keer het geluk hebt gehad de ware te vinden en deze om welke reden dan ook verloren bent. Of omdat je al een hele tijd alleen bent geweest. Kieskeurigheid kan te maken hebben met onzekerheid of het moeilijk vinden het vertrouwde los te laten. Zie online 50+ dating als een avontuur waarin je alleen maar kunt winnen. Kijk verder dan uiterlijke kenmerken maar bijvoorbeeld ook naar verzorgdheid, uitstraling en interesses.

Wees vriendelijk, luister en doe mee

Wees open en vriendelijk op een date. Praat niet alleen over jezelf, maar luister ook naar je date. Probeer na de gebruikelijke koetjes en kalfjes een onderwerp te kiezen dat je gemeen hebt uit je profielen en begin je daarover te praten. Probeer ook online actief deel te nemen. Je kunt privé berichten sturen, chatten in chatrooms, meepraten op Things2Share of contacten maken via de online quiz met andere leden.

Focus op kameraadschap

Natuurlijk wil je iemand vinden waar je je door aangetrokken en geïntrigeerd voelt, maar dit zouden niet je enige criteria voor een partner moeten zijn. Deze aanpak heeft misschien in je twintiger jaren gewerkt, maar naarmate je volwassen wordt zal het je niet meer ten goede komen. Focus op het vinden van iemand met wie je tijd wilt doorbrengen, die je aan het lachen maakt. Je bent op zoek naar iemand om mee samen te leven, mee te reizen en oud te worden, niet alleen om mee te pronken op feestjes. Geef jezelf de tijd voordat je verder gaat met fysieke intimiteit, en laat je hormonen je beslissing niet teveel beïnvloeden.

Let op

Niet alle mannen of vrouwen gaan naar dating sites op zoek naar liefde. Sommigen willen gewoon plezier hebben, wat meestal betekent dat ze een vrijblijvende relatie met veel seks willen. Dat is prima als je dat ook wilt; maar als je dat niet doet, wees voorzichtig met het ontmoeten van iemand die je niet zo goed kent bij je thuis. Het kan de verkeerde signalen afgeven en tot een onaangename discussie leiden aan het einde van de avond. Uiteindelijk maakt het niet uit hoe oud je bent, als je liefde en kameraadschap wilt, probeer het online. Zelfs al vind je de man of vrouw van je dromen niet, je kunt nog steeds een paar nieuwe vrienden maken.

Veiligheid en dating 50-plus

Helaas komt het voor dat 50plussers via een dating app of dating site opgelicht worden door hun date. Gelukkig heeft Dating 50 hier geen ervaring mee. Omroep Max besteedde aandacht aan de doelgroep 50+dating en wij waren te gast. Lees meer over dating 50+ en veiligheid.

Vijftig plus dating: praktische zaken

50+ zijn heeft veel voordelen als het gaat om dating. Je hebt meer vertrouwen dan toen je twintiger was en je kent jezelf beter. Of je nu single bent als gevolg van een scheiding of gewoon omdat je de juiste persoon nog niet hebt gevonden, je zou kunnen denken dat daten als 50 plusser moeilijker is dan voorheen. Maar maak je geen zorgen, senioren dating is inmiddels heel normaal en er zijn genoeg datingsites 50 plus.

Online dates vinden

Het internet is zeer nuttig voor het vinden vaneen vijftig plus match en match-50 is jouw hulp. Het enige wat je hoeft te doen is je gratis online registreren. Vanuit je luie stoel kies je de profielen die het beste bij jouw criteria passen. Kijk niet alleen naar de foto’s maar lees ook de profielen van 50+ match. Iemand kan misschien qua uiterlijk niet direct je aandacht trekken maar wellicht heeft hij of zij wel veel dezelfde interesses waardoor er toch een 50+ match kan ontstaan.

Een profiel aanmaken

Nadat je je hebt geregistreerd moet je een profiel maken. Dit is in wezen jouw visitekaartje. Neem de tijd om dit te schrijven zoals je wil dat het door andere leden zal worden gezien. Je kunt een paar regels schrijven en informatie toevoegen, zoals je leeftijd, je locatie, je hobby's en interesses, je baan, hoe je eruit ziet en wat voor soort relatie je zoekt. Je moet ook een foto van jezelf uploaden.

Tip: gebruik geen oude foto’s in je online profiel

Als je wil dat je eerste date in het vagevuur eindigt is het geven van een onrealistisch beeld van jezelf de beste manier om daar te komen. Mensen die blijven hangen in hoe ze er in hun gloriedagen uitzagen leven teveel in het verleden. Als je je afvraagt 'waarom is dating na 50 zo moeilijk', kan het zijn omdat je probeert te vertrouwen op wie je was om nieuwe mensen te ontmoeten. Vraag een vriend, buur of familielid om je te helpen een actuele foto te maken die je goede punten accentueert maar wel realistisch is. Natuurlijk licht is altijd je beste vriend. Draag ook kleding waarin je je goed voelt.

Gratis lidmaatschap of volledig lidmaatschap?

Met ons gratis lidmaatschap heb je de mogelijkheid om het profiel van een mogelijke 50+ match te zien. Wat vertelt hij of zij over zichzelf? Matchen hobby’s, interesses, vakantiewensen en muzieksmaak met die van jou? Verdiep je hier eerst in voordat je overgaat tot contact opnemen met jouw vijftig plus match. Ben je hierna echt klaar voor 50plus dating? Dan is het tijd voor de volgende stap: een volledig lidmaatschap. Verwacht geen hoge kosten, wij zijn volledig transparant in de prijzen van een 50+ dating profiel. Dit heb je al vanaf € 9,95 per maand! Met een volledig vijftig plus dating lidmaatschap kun je:

 • Persoonlijke berichten sturen naar je vijftig plus match
 • 1 op 1 chatten
 • Zien wie je profiel bezoekt
 • Meedoen op Things2Share
 • Het volledige zoekprofiel en alle foto’s van andere leden zien.

Wat te doen als je een interessant profiel tegenkomt?

Contact opnemen natuurlijk! Dating 50+ gaat over echt en persoonlijk contact. Het is belangrijk dat je de tijd neemt om echt na te denken over je eerste paar woorden, omdat dit de kans vergroot dat je potentiële nieuwe partner reageert. Ben niet bang voor afwijzing, wees vriendelijk, warm en beleefd. Je kunt ook proberen een beetje grappig te zijn. Zorg er echter voor dat je nooit je persoonlijke gegevens aan iemand op internet verstrekt zoals je volledige naam, adres of bankgegevens.

Hoe lang na het eerste gesprek een date plannen?

Wacht niet te lang voordat je de persoon ontmoet. Wissel enkele berichten uit om hem of haar eerst een beetje te leren kennen, maar het is het beste dat je elkaar, als het klikt, vrij snel ontmoet. Als je wilt, kun je voordat je iemand ontmoet een praatje maken via een webcam of een telefoongesprek voeren.

Wat te doen op een eerste date?

Als je iemand op internet hebt ontmoet, is het verstandig de eerste date op een openbare plek te plannen om risico's te voorkomen. Ontmoet nooit iemand thuis die je niet kent!

Als het 10 of 20 jaar geleden is dat je voor het laatst op een eerste date bent geweest, is het logisch dat je je nerveus voelt. Je wilt natuurlijk dat het leuk wordt. Zorg dat je op een plek afspreekt die niet te lawaaiig is en waar je je op je gemak voelt. Onze tip: ga naar buiten! Het is bewezen dat buiten zijn een ontspannend effect op mensen heeft. Een activiteit plannen werkt ook prima als je liever niet alleen maar wil praten. Ga naar een voorstelling of een museum, huur een bootje , bezoek een markt of laat je creativiteit de vrije loop tijdens een leuke workshop. Op die manier heb je ook vanzelf een gespreksonderwerp en leer je elkaar op een ongedwongen manier kennen.

Hoe bereid je je voor op een eerste date?

Stap één: kies een outfit die afgestemd is op de gelegenheid en de plek waar je elkaar ziet. Kleed je niet te chique, maar wees ook niet te casual. Zoek iets uit waarin je je goed voelt én er geweldig uitziet. Stap twee: ben je bang voor ongemakkelijke stiltes? Maak dan vooraf een lijst met gespreksonderwerpen. Denk ook na over welke details over je leven je wilt delen. Het is pas de eerste date, dus geef niet teveel over jezelf weg. Probeer tijdens het gesprek ook altijd positief blijven. Een laatste advies: geniet, zie het als een mooie ervaring, lach en maak plezier!

Een eerste date: gespreksonderwerpen

Een goed gesprek kan meer impact hebben dan een leuke outfit. Niet alleen maakt het de date aangenaam, je hebt meteen de kans je kwaliteiten en persoonlijkheid te laten zien en die van je 50+ match te ontdekken. Op een eerste date tast je elkaar af met als doel te zien of er een mogelijkheid tot een relatie of vriendschap in zit. Door over bepaalde onderwerpen te praten, leer je elkaar beter kennen. Er zijn echter bepaalde onderwerpen om te vermijden. 50+ dating kan ontmoedigend lijken, vooral op een eerste date. Als je nerveus bent over ongemakkelijke stiltes, bedenk dan vooraf waar je het over wil hebben. Een goede voorbereiding vergroot de kans op een leuke tijd en hopelijk een tweede date!

Een goed gesprek voeren tijdens een eerste date

Je hebt je voorbereid, je weet waar je het wel en niet over wilt hebben. Raak je in gesprek, dan is het belangrijk een aantal zaken in gedachten te houden:

 1. Luister goed naar wat hij / zij tegen je zegt
 2. Stel vragen en toon interesse;
 3. Laat zien wie je bent, wees jezelf en ben eerlijk;
 4. Vermijd eenrichtingsverkeer in het gesprek. Een introvert iemand zal misschien niet snel de leiding pakken. Voel dat aan en geef iemand de ruimte om te vertellen;
 5. Zoek raakvlakken;
 6. Wees positief en opgewekt;
 7. Vermijd klagen of bekritiseren van anderen;
 8. Schakel je telefoon uit of zet het geluid uit tijdens de date;

Afsluitende tips

Je hebt de stap genomen naar online 50plus dating. Misschien heb je al wel een leuk contact opgebouwd met iemand! Wij hopen dat je een fantastische tijd tegemoet gaat en een fijne partner vindt om je leven mee te delen. Maar, voordat je jezelf in het diepe gooit is het verstandig om goed na te denken over een aantal zaken.

Betrek je familie niet voordat je er klaar voor bent

Je bent dan misschien wel 50 plus, je hoeft geen haast te hebben. Je nieuwe date voorstellen aan je kinderen of andere familieleden is een prima manier om te weten te komen wat de mensen die het dichtst bij je staan vinden van je nieuwe relatie. Maar helaas is het ook een geweldige manier om druk op jezelf en je partner uit te oefenen om dingen te laten werken.

Neem de tijd en geniet ervan elkaar eerst te leren kennen. Als je de dingen op een natuurlijke manier laat vorderen en het werkt, zul je elkaars families snel genoeg ontmoeten.

Stel jezelf niet te afhankelijk op

Afhankelijk van iemand zijn is niet gezond, en het is ook geen goede basis voor een relatie. Je moet je eigen identiteit behouden buiten de mensen om met wie je aan het daten bent. Focus op wat jou uniek, interessant en leuk maakt. Plan tijd voor jezelf en zorg ervoor dat je wat vrije tijd hebt om door te brengen met familie en vrienden buiten je vijftig plus dating leven.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

© dating-50.com 2019